Painici cu dulceata de visine

de Oana in Dulciuri, 25 Feb 2010 | 5493 vizualizari

 

Sunt perfecte pentru micul dejun sau la gustare de dupa-masa.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte caldut
  • 100 g unt topit si racit
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de la o lamaie
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie granulata
  • 25 g unt topit pentru uns
  • zahar pudra
  • un borcanel cu dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu dulceata de visine:

Se pun in cuva masinii de paine laptele, untul topit si racit, oul batut, zaharul, sarea, coaja de lamaie, apoi faina si drojdia. Se seteaza programul de framantat si dospit, la masina mea dureaza aproximativ 1h25'.

Daca nu aveti masina de paine, dizolvati drojdia in lapte, puneti faina intr-un castron incapator si faceti o adancitura la mijloc. Turnati cu grija laptele apoi puneti pe margini coaja de lamaie, untul si oul batut.Amestecati cu mana sau cu spirala de la mixer, apoi il puneti pe masa de lucru si il framantati pana devine elastic. Se lasa la dospit 30 de minute intr-un loc cald.

Pe masa infainata se intinde aluatul intr-o foaie groasa de 0,5 cm, apoi se taie in patrate cu latura de 10 cm. In mijlocul fiecarui patrat se pune o lingurita cu dulceata, apoi se pliata marginile spre interior, peste umplutura, formand mici pachetele. Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt si se aseaza painicile cu imbinarile in jos, la o distanta de 2-3 cm una de cealalta. Se acopera tava cu un prosop curat de bucatarie si se mai lasa la dospit 30 de minute pana cresc frumos.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit, pe gratarul de sus si la foc mic. Se lasa la copt pana devin aurii.

Se topeste untul- cele 25 g- si se ung painicile cu o pensula, apoi se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar pudra.

Noi ne-am facut un ceai bio din fructe rosii si cu zahar brun, o nebunie :) Cu multumiri Bucatarasului pentru setul de ceai chinezesc si ceaiul extraordinar de bun :))

TIPS-URI

1

In loc de dulceata de visine se pot umple cu gem de prune sau orice alt gem preferat, sau cu branza dulce de vaci cu stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Teo 1

25.02.2010, 22:40

la ora asta as manca ceva facut dealtcineva nu de mine, astept!

liana_geicu 1

25.02.2010, 23:39

Este cam tarziu, dar si eu as veni la tine pentru o painica cu visine, ca tare bine mai arata si mi-ai facut si o pofta de nu mai pooot!

Oana 1

25.02.2010, 23:40

Poftiti, poftiti, ca avem destul!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu cacao si banane